#DeWertFietst 2018

De Wert Fietst

#DEWERTFIETST VOOR HET GOEDE DOEL?

Op 2 september 2018 hebben wij gefietst voor de sportkans van een kind. 

Jeugdsportfonds Eindhoven

Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten!

De DeWertFietst Dag 2018

Deze dag was voor een ieder die De Wert een warm hart toedraagt. En natuurlijk het Jeugdsportfonds Eindhoven. We zijn die dag ontvangen met een kopje koffie/thee bij Beatrix Zicht aan de Welschapsedijk 211 te Eindhoven.

Speciale gast!

Daarna nam handbiker Tim de Vries ons mee in zijn Paralympisch avontuur van 2016 in Rio de Janeiro! Zijn weg daar naartoe begon in 1997. In dat jaar verloor Tim door een trampoline-ongeval zijn linker onderbeen en knie. Momenteel is Tim volop in voorbereiding op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Met zijn kenmerkende enthousiasme en positiviteit vertelde Tim over zijn carrière. De ups & downs, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Het verhaal van deze wereldkampioen staat in het teken van doorzettingsvermogen en de vertaling naar het bedrijfsleven. “Van je fysieke beperking je mentale kracht maken!”

Mountainbiken of Wielrennen

Na de peptalk van handbiker Tim de Vries zijn we gezamenlijk vertrokken naar het beginpunt van de fietsroutes. Er kon worden gekozen uit mountainbiken of wielrennen. De mountainbikers hadden de keuze uit een afstand van zo’n 35 of 50 km. De wielrenners fietste een tocht van circa 60 of 70 km.

Afterbike

Rond het middaguur zagen we alle deelnemers weer terug bij Beatrix Zicht voor de afterbike. Onder het genot van een heerlijke lunch kon dan nog nagepraat worden over deze derde #DeWertFietst-dag.