Belastingaangifte buitenlanders

Aangifte doen?

Belastingaangifte buitenlanders

Aangifte doen?

Een jaarlijks terugkerend gebeuren. Als belastingplichtige is het al lastig je weg te vinden in het oerwoud van fiscale regels. Voor buitenlands belastingplichtige is dit vaak nog extra lastig. Gelukkig is het ons vak. Al jaren verzorgen wij belastingaangiften voor buitenlanders. Hierbij houden wij de actuele wetgeving goed in de gaten.

Zaken waar je als buitenlands belastingplichtige op moet letten zijn:

  • Wat voor biljet is er uitgereikt door de belastingdienst? Als dat een zogenaamd M(igratie)-biljet is, dan krijg je te maken met het meest gecompliceerde biljet voor de inkomstenbelasting dat er is. En let op: dat biljet is er ook nog alleen in het Nederlands!
  • De regels zijn met ingang van 2015 veranderd. Voldoe je aan de ‘nieuwe’ regels voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht?
  • Heb je (recht op) een 30%-regeling? Weet je wat je moet doen om deze te krijgen en te houden?
  • De sociale verzekeringsplicht. De regels voor de belastingen en sociale verzekeringen zijn verschillend. Het is belangrijk om na te gaan welk sociaal verzekeringsstelsel van toepassing is.
  • Heb je recht op toeslagen? Wij kijken bij het maken van een aangifte standaard na of dit wel of niet het geval is. Zo loop je niets mis.
  • Maak je optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden in Nederland?

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact op met onze fiscale afdeling.

Joris van Dongen

Joris van Dongen

benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?