Verlof- en Verzuimregistratie eenvoudig gemaakt

Eenvoudig Verlof- en Verzuimregistratie

De Wert accountants & belastingadviseurs maakt voor haar personele- en salarisadministratie gebruik van het online HR-systeem Nmbrs. In deze nieuwsbrief vertellen we je hier graag iets meer over!

Verlof- en verzuimregistratie

Nmbrs is uitgerust met een module Verlof- en Verzuim Via deze module kun je verlof en verzuim inrichten, registreren, overzichten bekijken en rapporten uitdraaien.

Verlof:

Met Nmbrs kunnen verlofaanvragen worden geautoriseerd die door medewerkers zijn ingediend. Het indienen van een aanvraag kan door een medewerker zelf eenvoudig worden gedaan via de Nmbrs app, PC thuis of op het werk. De verlofsaldi en bijbehorende opnames zijn per medewerker inzichtelijk. Zowel de medewerker als het bedrijf kunnen dan direct zien hoeveel verlofuren er nog open staan. Daarnaast kun je eenvoudig via een verlofoverzicht per afdeling of voor het hele bedrijf zien wie er bijvoorbeeld de komende maand vrij is. Zo kun je voorkomen dat er onderbezetting ontstaat in bepaalde periodes.

Verzuim:

Ziekmeldingen kunnen gemakkelijk in Nmbrs verwerkt worden. Direct na de melding heb je inzicht in de verzuimacties conform de Wet Verbetering Poortwachter. Dankzij de signalen vanuit Nmbrs vergeet je ze ook niet meer uit te voeren. .Dit scheelt boetes van het UWV, want daar is te laat, te laat. 

Wijzigingen in het verzuimdossier kunnen eenvoudig bijgehouden worden en de benodigde formulieren heb je direct tot je beschikking. Naast de standaard acties kun je eenvoudig ook eigen acties toevoegen, bijvoorbeeld het versturen van een bos bloemen.

De manager ziet het verzuim van de afdeling in de managerslogin en kan zelfs per medewerker zien welk verzuimpercentage hij/zij heeft gehad in het kalenderjaar. De P&O medewerker kan overzichten genereren per afdeling, per bedrijf. Het verzuimdashboard geeft het verzuimpercentage weer en ook de verzuimkosten. Nmbrs heeft in veel gevallen de mogelijkheid om een koppeling te realiseren met jouw arbodienst, de meldingen komen dan automatisch ook daar binnen. Geen dubbele verzuimadministratie!

Kalender:

Op het moment dat je gebruik maakt van de verlof- en verzuimmodule van Nmbrs bestaat de mogelijkheid een periodieke kalender te krijgen. Per afdeling, per bedrijf, per medewerker is dan te zien wie wanneer werkt, ziek is of verlof heeft. Handig voor de planning! Wil je deze informatie (maar ook de verjaardagen) in je Outlook-agenda zien, geen probleem!

Wil je de procedure rondom de verlof- en verzuimregistratie (verder) vereenvoudigen, automatiseren en efficiënter maken? Dan is deze module een optie ter overweging! Voor een vast bedrag per periode beschik je over een systeem dat dit mogelijk maakt.