In Memoriam drs. Wim de Wert RA

28-12-1957 | 15-05-2023

In Memoriam drs. Wim de Wert RA

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van drs. Wim de Wert RA, accountant te Eindhoven.

Op 15 mei is Wim de Wert op 65-jarige leeftijd overleden. Met Wim gaat een man met een groot hart voor de accountancy verloren.

Op de website van De Wert accountants & belastingadviseurs staan drie fases van het ondernemerschap verbeeld en beschreven. Beelden die Wim altijd op zijn netvlies had staan in zijn begeleiding van relaties.

“Alle begin is moeilijk”

Het beroep van accountant moet Wim al snel aangetrokken hebben. Hij had immers twee goede voorbeelden in de familie. Zijn vader, Piet de Wert, was oprichter van ons kantoor. Oudere broer Henk de Wert ging Wim vóór in de studie tot registeraccountant. Na enige jaren ervaring te hebben opgedaan bij een Big-Four kantoor kwam Wim in 1987 bij De Wert werken. Dat was de start van Wim’s ondernemerschap.

“Kleintjes worden groot”

In de loop der jaren gaf Wim het kantoor gestalte met zijn niet aflatende werklust en inzet. Zijn méér dan normale interesse in automatisering heeft ons kantoor altijd een vooraanstaande positie in de markt gegeven. Met een groei van relaties en medewerkers tot gevolg. Wim had een focus op het MKB en met een no-nonsense mentaliteit begeleidde hij ze naar het nagestreefde succes.

“Afscheid nemen doet soms zeer”

In 2019 nam Wim formeel afscheid van ons kantoor als vennoot. Maar hij bleef begaan met het reilen en zeilen van De Wert en haar relaties en medewerkers. Met zijn expertise op onder andere pensioengebied heeft Wim nog gedurende een paar jaar onze relaties naar een passende pensioenregeling begeleid. Totdat het niet meer ging ...

Wim is als De Wert-telg één van de grondleggers van ons kantoor. Ruim 35 jaar heeft hij met zijn passie anderen geïnspireerd. Wij zijn er trots op deze familienaam te dragen.

Wij wensen Irene, Luuk, Jeroen en Noortje en de hele familie heel veel sterkte toe met de verwerking van dit grote verlies.

Rust zacht Wim.


Graag brengen wij onderstaand verzoek van Wim en familie onder de aandacht:
Liever geen bloemen, maar een donatie voor wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren in Noord-Brabant is zeer welkom: Stichting Neurochirurgie Brabant,  NL36 ABNA 0841 4716 14.

drs. W.A.M. de Wert RA

drs. Wim de Wert RA

28-12-1957 | 15-05-2023